Haluan jakaa tarinan, joka liittyy omaan pieneen Ruut -koiraani. Toiset sanovat niitä sattumiksi, mutta itse en sellaisiin usko, olenhan niin monta tarkkaa rukousvastausta saanut elämässäni. Ruuti on vain yksi monista

Aloin haaveilemaan omasta bordercolliesta reilu kolme vuotta sitten (-05). Ensimmäinen yhdistelmä josta odotin koiraa oli Abba-Lucky. Siitä ei valitettavasti koskaan syntynyt yhtään pentua, mutta silloin ihastuin todella tuohon urokseen. Ajattelin, että siltä olisi ihana saada pentu. Ystävät tietävät, että näiden vuosien aikana haaveilin myös lyhytkarvaisesta trikki tytöstä. Nuo reilut pari vuotta tuntuivat aika piinallisilta odottaa ja ystäväni Taina aina sanoi, että odottaminen kannattaa sillä sitten kun on sen aika, niin sieltä tulee juuri sellainen pentu joka on tarkoitettu mulle. En silloin osannut ajatella kuinka oikeassa hän oli asian suhteen.

Helmikuun lopussa sitten syntyi kaksois astutus pentueeseen Glendalle narttu pentu, jota kutsuttiin alusta asti Lahjaksi. Lahjasta tuli trikki väriltään ja lyhytkarvainen ja DNA-testi totesi sen Luckyn lapsoseksi. En kuitenkaan koskaan maininnut kasvattajalle haaveestani. Kun sitten koitti päivä jolloin sain tietää, kuka on mun oma pieni Ruut, en voinut kuin kiittää Taivaan Isää Lahjasta jonka hän antoi minulle päivää jälkeen omien synttäreiden.

Olin päättänyt Ruutin nimen jo paljon aikaisemmin. Nimensä tyttö on saanut vanhantestamenti Ruutin kirjan mukaan. Myöhemmin selvisi, että se on Hepreaa ja tarkoittaa ystävää. Nimi on mielestäni täydellinen tytölle sillä se kertoo siitä millainen Jeesus on omilleen, Ystävä!